A hajhullás rengeteg kiváltó okra visszavezethető. A haj azért hullik, mert gyengén csatlakozik a fejbőrhöz. Így az egészséges fejbőr ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb a probléma megoldásában. A hajszálak nagyrészt Keratin-ból állnak. A meleg stimulálja a fejbőrt, a hajszálak gyorsabban nőnek melegben, mint a hidegben.

A hajunk állapotából megállapítható életmódunk, étkezésünk is. A Hajhullás hátterében leggyakrabban a hormonok és az étkezés áll.
– Okozhatja a hosszútávú magas inzulinszint, ami a túlzott szénhidrát fogyasztástól alakul ki.
– A magas kortizolszint a tartós stressz következménye. Ennek következtében alakul ki a foltos hajhullás.
– IGF hormonszint a diétás üdítők és szója termékek fogyasztásának hatására nő meg a testünkben.
– Magas ösztrogénszint – Fogamzásgátló tabletták, dohányzás, alkohol, szójatermékek, koffein, terhesség alatt.

Lelki okok

Férfiaknál a hatalom, befolyás elvesztése okozhatja a hajhullást.
Nőknél a védtelen állapot, kiszolgáltatottság, szorongás érzés.

Válasszunk megfelelő sampont

Érdemes olyan samponokat választanunk, melyek kifejezetten a hajhullásra fejlesztettek ki. Kerüljük az összetevők között a Szulfátot, mert felsérthetik a gyenge hajhagymákat.

Szárazsampon

Az ipari szárazsamponokat szinte azonnal el is lehet felejteni. Dús hatást adnak, de tele vannak a hajhagymáknak káros anyagokkal, melyek elnehezítik, nem hagyják levegőhöz jutni a hajat. Rengeteg házi készítésű hajsampon recept található az interneten, hamarosan mi is elhozzuk sajátunkat. Ezeket saját igényeid szerint készítheted el, nem beszélve arról, hogy személyre szabható és költséghatékonyabb megoldás.

Bánjunk óvatosan hajunkkal

A vizes hajat sosem “dörzsöljük” szárítkozásnál! A törölközővel puhán “simogassuk” hajunkat, ne tegyük ki nagy hő változásoknak szárítás közben. Öblítsünk ki óvatosan minden habot, mert azok elnehezíthetik a hajat. A fésűvel is óvatosan, ne húzzuk, tépjük a hajat. A hajfestések is tartalmaznak olyan kémiai anyagokat, melyek tovább fokozzák a hajhullást.

Étrend

Kerüljük a feldolgozott élelmiszerek, túlzott szénhidrát, egészségtelen zsírok, olajok, alkohol fogyasztását. A Zöldségek, Zöld levelesek, Halak, Tojás, magvak, kókusz- és olívaolaj tele vannak olyan antioxidánsokkal. Ezek ápolják a bőrt és a hajat, de a gyulladásokkal is felveszik a harcot.

Ha olyan növényi kivonatokat keresel, amely a hajgyökereknél hat, megerősíti a hajhagymákat és kedvező hatást gyakorol az erősebb hajnövekedésért, neked ajánljuk az OxiKarot Forte összetevőit. Az OxiKarot Forte egy antioxidáns bomba, melyben Vörös Alga, Lutein, Zeaxanthin, E-vitamin található. Ezek mind tökéletesen hatnak a teljes szervezetre, vele együtt a bőr és a haj egészségére is.

Ha tovább szeretnél olvasni az OxiKarot Forte-ról, Kattints a gombra!

Megnézem az OxiKarot Forte terméket
Megnézem a termékeket