Előző cikkünkben az étrendünk szerepéről beszéltünk a Gyulladások csökkentésében, most viszont olyan recepteket és alapanyagokat hoztunk nektek melyeket gyakorlatban is elkészíthetünk, fogyaszthatunk. Lássunk neki!

Görög csirke olívásan, fetásan, paradicsomosan

Méret: Tetszőleges, ízlés szerint
Gazdag fehérjében, egészséges zsírokban
Hozzávalók ízlés szerint:
– csirkemell filé
– olíva olaj
– facsart citromlé
– oregánó
– gerezd fokhagyma
– koktélparadicsom
– olíva bogyók
– Feta sajt
– bors és só

1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, tetejüket bevagdossuk csíkokban.

2. Összekeverjük az olíva olajat, a facsart citromlevet, az oregánót és belenyomjuk a fokhagyma gerezdet.

3. A mixátum negyedét hagyjuk meg, a többi részét vigyük fel a csirkemellre majd tegyük a hűtőbe pácolódni egy órára/akár egy napig.

4. Mielőtt nekiállunk a csirke kisütéséhez, vágjuk fel a paradicsomokat, az olíva bogyókat, morzsoljunk rá feta sajtot és a meghagyott oregánó mixátummal keverjük össze.

5. Süssük a csirkemell szeleteket oldalanként 3-4 percig, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

6. Tálaljuk együtt és fogyasszuk melegen!


Földimogyorós, Rozmaringos Lazac

Méret: 1 adag
Gazdag fehérjében, egészséges zsírokban, Omega 3-ban.
Hozzávalók:
– 2 teáskanál Dijoni mustár
– 1 gerezd Fokhagyma
– 1 teáskanál Citromlé
– 1 teáskanál frissen vágott Rozmaring
– fél teáskanál méz
– fél teáskanál himalája só
– (opcinális) fél teáskanál vörös paprika
– 3 teáskanál panko morzsa
– 3 teáskanál frissen darabolt mogyoró
– 1 teáskanál extra-szűz olíva olaj
– 500 g lazac filé (friss/fagyasztott) – Költséghatékony megoldásnak használható bármilyen Magyar halfajta is
– olíva olaj zsíradéknak
– frissen vágott petrezselyem (ízlés szerint)
– citrom szelet facsaráshoz

Lépések:
1. Melegítsük elő a sütőt 220 C fokra. Készítsünk elő egy sütőlapot tegyünk rá sütőfóliát.
2. Keverjük össze egy kis tálban: a Dijoni mustárt, a fokhagymát (összenyomva), a citromlevet, a rozmaringot, a mézet, a sót (opcionális: egy negyed kanál vörös paprika megdobja az ízeket)
3. Egy másik kis tálban keverjük össze: a panko morzsát, a földimogyorót és az extra-szűz olívaolajat.
4. Helyezzük a lazacokat a sütőlapra/sütőpapírra. Kenjük fel a mustár mixátumot majd szórjuk meg a pankó mixátummal a tetejét, csepegtessünk rá egy kis olíva olajat.
5. Tegyük be a sütőbe 8-12 percre, míg a lazacok megpuhulnak és könnyen átszúrhatóak a villával.
6. Vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg petrezselyemmel és facsarjuk rá a citromot, ízlés szerint.

Karfiol és Brokkoli saláta

Méret: 1,5 adag
Gazdag: Karotinoidokban, egészséges zsírokban és szénhidrátokban
Hozzávalók:
– 3 bögre karfiol
– 3 bögre brokkoli
– 4 bögre spenót – Alternatíva lehet a mángold, a rukkola, saláták és bármilyen nyersen ehető zöld leveles.
– 4 teáskanál extra-szűz olíva olaj
– fél teáskanál só
– negyed teáskanál vörös paprika
– fél teáskanál ételecet (20-os)
– 1 teáskanál Dijoni mustár
– 1 evőkanál méz
– 15 dkg parmezsán sajt
– reszelt dió ízlés szerint

1. Melegítsük elő a sütőt 230 C fokra. Készítsünk elő egy nagyobb sütőlapot és tegyünk rá sütőfóliát.
2. A karfiolt és a brokkoli készítsük egy nagy edénybe.
3. Adjunk hozzá 2 teáskanál olíva olajat, a negyed teáskanál vörös paprikát, majd forgassuk meg benne.
4. Tegyük át az edény tartalmát a sütőlapra, majd helyezzük a sütőbe amíg megpirulnak arany barnára. (kb 12 perc) hagyjuk kihűlni.
5. Eközben egy nagyobb edényben keverjük össze a mustárt, az ecetet, a mézet és a 2 evőkanál olíva olajat. Adjuk hozzá a zöld leveleseinket (spenót) és kevergessük, amíg meg nem puhulnak (kb 3 perc).
6. Adjuk hozzá a pírított zöldségeket és reszeljünk parmezsán sajtot a tetejére, és szórjuk meg dióval.


Immunerősítő, Gyulladáscsökkentő tonik

Kamilla tonik ital
Méret: 4 bögrényi
Hozzávalók:
– 1 liter forralt víz
– 6 kamilla tea filter vagy 3 evőkanálnyi kamilla
– 2 teáskanál reszelt gyömbér
– egy fél citrom – 4 szeletre/karikára vágva
– 2-4 evőkanál méz
– 2 rozmaring hajtás/szár

1. A felforralt vízbe tegyük bele a Kamillát, reszeljük bele a gyömbért, majd tegyük bele a citromot, a mézet és a rozmaringot.
2. Kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percet.
3. A teát szűrjűk le egy teáskannába, szűrés közben nyomkodjuk meg jól az összetevőket.
A kamilla tonik ital hűtőben tárolva 3 napig fogyasztható.

Ne feledd. A gyulladáscsökkentés nem 1-2 napos folyamat! Fel kell erősítened Immunrendszered, és olyan összetevőket kell alkalmazz, melyek bizonyítottan Gyulladáscsökkentő hatásúak. Van egy készítményünk, ami pont ilyen természetes hatóanyagokkal rendelkezik, ez pedig a Herbaxol étrend-kiegészítő kapszula. Azért ajánlatos az étrend-kiegészítők használata, mert több hatóanyagot tartalmaz, mint amit az étkezések során betudunk vinni. A Herbaxol 21 gyulladáscsökkentő, immunerősítő gyógynövény tartalmával megfelelő társa lehet, új étrended kialakításának.
Kattints a gombra ha szeretnéd megtekinteni a Herbaxol termékünket!

Megnézem a Herbaxol terméket
Megnézem a termékeket