Mi a Gyulladás?
A Gyulladás jelzi, hogy a szervezetben, valami nem működik megfelelően. Az Immunrendszer aktivizálódik, az adott területen fájdalom jelentkezik, növekedik a vérellátás, ezzel megindul a gyógyulás.

A Bőrfelszín közelében kialakult gyulladások tünetei a következők:
– Bőrpír
– Duzzanat
– Helyi hőmérséklet emelkedése
– Fájdalom
– Szervműködés károsodása

Szóval a Gyulladás magától elmúlik?
Sajnos, nem minden esetben. Az immunrendszert igenis megterheli a gyógyulási folyamat. A gyulladások nem csak a bőrfelszín közelében jelentkezhetnek! Van hogy a gyulladás nem jár fájdalommal és a szöveteket is megtámadhatja. Csendes, mégis romboló hatással kárt tehet a szervekben, sejtekben, ízületekben, légutakban, tüdőben, gyomor-bélrendszerben, belső szervekben: vesében, epehólyagban, epevezetékben, stb… Az ilyen gyulladások okozója leggyakrabban az Oxidatív stressz (Sejtek bomlása).

Az Oxidatív Stressz (Sejtek rombolódása)
Úgy kell elképzelni mint a fémek rozsdásodását, öregedést. Ez is egy oxidációs folyamat, amit a Szabad Gyökök okoznak. Ezek a molekulák, mindenki szervezetében jelen vannak, de mindenkinek más-más mértékben. Alapvetően a Szabad Gyökök feladata az anyagcsere-folyamatok lebonyolítása lenne, de a környezeti ártalmak, a dohányzás, a stressz, egészségtelen ételek/italok és alkohol a Káros Szabad Gyökök túlzott elszaporodásához vezethetnek.

Hogyan okoz gyulladásokat, súlyos problémákat?
A szabad gyökök olyan instabil molekulák amik 1 mínusz elektronból állnak, nincsenek kötésben ezért instabilan mozognak a szervezetben. Ahhoz hogy saját magukat újra stabillá tegyék, más molekuláktól lopnak elektront, így azokat is instabillá teszik. Mozgásukkal “pattognak” a sejtek falain, rombolják a DNS-t és elszaporodásukkal olyan problémákhoz vezetnek mint például a gyulladás.

Hogyan védekezhetünk ellenük?
A rövid válasz: Antioxidánsokkal.
A gyulladás jelzi, ha valami nem megfelelően működik a szervezetben, és a szabad gyökök is okozhatnak ilyen nem megfelelőséget. Az antioxidánsok képesek stabillá tenni a szabad gyököket, úgy hogy kiegészítik a hiányzó elektronjukat.

Milyen antioxidánsokat használhatunk?
Antioxidánsokat tartalmaz az A, C, E Vitaminok, az ásványi anyagok, karotinoidok (pl: lutein, béta-karotin) zöld és vörös algák, polifenolok és enzimek is.

A konzekvencia
Étrendünk kulcs pillére egészségünknek. Sajnos, a megfelelő étkezés és életvitel ellenére is kialakulhatnak különböző problémák, ezért különösen fontos olyan hatóanyagokat, összetevőket beépíteni étkezésünkbe, melyek erősítik az immunrendszert, csökkentik a gyulladásokat és magas antioxidáns tartalommal rendelkeznek.

Keressük étrendünkben a változást
Ha úgy döntenél, hogy étrendedbe új antioxidáns forrásokat építenél be, a problémádra megfelelő alapanyagokkal, akkor remek választás lehet egy étrend-kiegészítő szedése. Sokan a gyógyszeres kezelésekkel keverik össze őket, de korántsem erről van szó. Különböző étrend-kiegészítők vannak jelen a piacokon, mind más célok megvalósításához, de egy valami mégis közös bennük. Hírnevüket annak köszönhetik, hogy több természetes hatóanyagot tartalmaznak, mint amit egy étkezés során betudnánk vinni. Előfordul, hogy egy kapszulában több hatóanyag található, mint amit az egész napos étkezés során betudunk vinni. Az étrend-kiegészítők nagyon jó kísérőtársak lehetnek az egészséges étkezés kialakításában.

Ha szeretnél egy ilyen természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítőt alkalmazni kifejezetten Gyulladásokra és az Immunrendszered erősítésére, neked ajánljuk a 21 gyógynövényből álló Herbaxol kapszulát. Az összetevők erősítik az immunrendszert és a szervezetben felmerülő bármilyen gyulladás leküzdésében is segítenek. Az alábbi gombra kattintva többet olvashatsz a Herbaxol termékről.

Megnézem a Gyulladáscsökkentő Herbaxol-t
Megnézem a termékeket